Bestrijding met de heteluchtmethode

Heteluchtmethode

Bestrijding met de heteluchtmethode

De heteluchtmethode doodt houtaantastende insecten en brengt de zwamgroei tot stilstand. Het principe van de heteluchtmethode is gebaseerd op het uitdrogen en laten stollen van vitale eiwitten van organismen door deze bloot te stellen aan een hoge omgevingstemperatuur. Al na een uur treden deze letale effecten op bij de organismen in al hun levensfases te weten; kever, eitje en larve. Vanaf een centrale verwarmingseenheid wordt via slangen een verwarmde vloeistof (glycol/water) getransporteerd naar warmtewisselaars. Door een strategische verdeling van de warmtewisselaars in de diverse ruimtes van het object is het mogelijk zeer gericht de aantasting, effectief te bestrijden. Vooraf wordt de ruimte geschikt gemaakt voor de behandeling. Te denken valt aan het verwijderen van temperatuur- en schadegevoelige objecten of isoleren ervan indien deze niet verplaatst kunnen worden. Tevens worden ‘warmtelekken’ in de ruimte gedicht en extra isolatie aangebracht op plaatsen waar warmteverlies kan optreden.

Heteluchtmethode: energiezuinig en schoon

Onze warmtewisselaars staan in de ruimte die moet worden verwarmd. Doordat de warmtewisselaars de reeds opgewarmde lucht opnieuw aanzuigen, en niet koude lucht van buiten gebruiken, wordt er zuinig met energie omgegaan. De energie die in de vorm van warmte in de lucht is opgeslagen wordt hergebruikt. Dit verlaagt het brandstofverbruik van de centrale verwarmingseenheid. Tevens is de warme lucht vrij van verbrandingsgassen waardoor de behandeling schoon verloopt.

Meten en sturen van het systeem

Ons systeem maakt gebruik van hoogwaardige sensoren welke temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en dauwpunt gedurende de behandeling meten en registreren. De data wordt verzonden naar het internet zodat wij de behandeling kunnen monitoren en sturen. Ook u als klant kunt de behandeling via het internet volgen.

Vocht meesturen tijdens behandeling

Van Lierop kan tijdens de behandeling de vochtigheidsgraad beïnvloeden door waterdamp te vermengen met de hetelucht. Door het vochtigheidsniveau op peil te houden wordt schade door droging voorkomen.

Wij informeren u graag verder of vraag een inspectie aan.


Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg