Injectietechniek t.b.v. bestrijding Bonte Knaagkever

Injectietechniek

Bestrijden Bonte knaagkever en Boktor door injectie

Met injectietechniek bestrijden we met name droog houtborende insecten zoals de Grote houtworm (Bonte knaagkever) en ernstige Huisboktor aantastingen. 

Onze werkwijze 

Om het houtwerk te kunnen injecteren wordt 'uit het zicht', in het houtwerk, een patroon van injectoren geplaatst. Met behulp van een boor wordt in het aangetaste houtwerk een patroon geboord. In de boorgaten worden injectoren geslagen. Via de injectoren brengen we de bestrijdingsvloeistof onder lage druk tot in de kern van het hout. Een kogeltje in de injector dicht de 'injectiegang' af, zodat de bestrijdingsvloeistof alleen maar het hout in kan.

Na-injecteren

Van Lierop adviseert de injectoren jaarlijks na te injecteren. Het is ook mogelijk om de injectoren na behandeling te verwijderen en de injectiegangen onzichtbaar af te dichten. Wij adviseren deze werkzaamheden onder te brengen in onze onderhoudsabonnementen.  Hiermee wordt al uw houtwerk gecontroleerd op aantasting. U ontvangt na ons bezoek een rapport over de status van uw houtwerk.

Wij informeren u graag verder of vraag een inspectie aan.


Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie