Oppervlaktebehandeling voor bestrijding houtinsecten

Oppervlaktebehandeling

Bestrijding Houtworm of Spinthoutkever

Voor bestrijding van houtworm of spinthoutkever is in de meeste gevallen een oppervlaktebehandeling van het houtwerk met een bestrijdingsvloeistof afdoende. Vanuit milieutechnisch oogpunt voeren wij deze behandeling uit met vloeistoffen op waterbasis. Daarnaast zijn er ook bestrijdingsmiddelen op oplosmiddelenbasis voorhanden.

Schone ondergrond = geslaagde bestrijding

Voordat wij het houtwerk kunnen bespuiten maakt Van Lierop het houtwerk stofvrij. Alleen een schoon oppervlak garandeert een optimale opname van de bestrijdingsvloeistof. Wilt u zeker zijn van een langdurige bescherming tegen Houtworm of Spinthoutkever, dan is een schone ondergrond van groot belang.

Wanneer is oppervlaktebehandeling niet mogelijk

Geschilderd of in de was gezet hout, kan geen bestrijdingsvloeistof opnemen. Ook kwetsbare goederen zoals museale of kunstvoorwerpen of interieurs zijn ongeschikt voor een oppervlakte bestrijding. Toch mag een aantasting door Houtworm, Spinthoutkever, Boktor of Bonte knaagkever niet voortwoekeren. Laat u in deze gevallen voorlichten door een van onze ervaren Technisch adviseurs. 

Alternatieve bestrijdingstechnieken

Van Lierop is altijd op zoek naar nieuwe bestrijdingstechnieken en biedt tevens de niet-traditionele zuurstofarme luchtmethode of de heteluchtmethode aan.

Wij informeren u graag verder of vraag een inspectie aan.


Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie