Houtconservering met zuurstofarme luchtmethode

Zuurstofarme luchtmethode

Bestrijding van Houtworm met zuurstofarme lucht

Bestrijding van houtaantastende insecten met de zuurstofarme luchtmethode is bij uitstek geschikt voor bestrijding van door insecten aangetaste kwetsbare objecten, die met de traditionele bestrijdingsvloeistoffen en gassen niet behandeld kunnen worden.

Kwetsbare goederen

De zuurstofarme luchtmethode is ideaal voor behandeling van museale voorwerpen, artefacten, heiligen beelden etc. Ook grotere objecten zoals kerkorgels, altaren en delen van houtconstructies kunnen we met deze methode veilig behandelen. Naast bestrijding van o.a. Houtworm en Spinthoutkever, passen we deze methode ook toe voor behandeling van archieven tegen papiervisjes en organische goederen tegen motten, tapijtkevers en wantsen.

Werking zuurstofarme luchtmethode

Het werkingsprincipe berust op het terugdringen van de zuurstofconcentratie van de lucht rond een object tot een dusdanig laag niveau, dat de aantastende larven en insecten niet voldoende kunnen ademen en dus sterven. Na afloop van de behandeling ontvangt u een grafisch overzicht van het zuurstof-, temperatuur- en luchtvochtigheidverloop tijdens de behandeling.

Van Lierop geeft schriftelijke garantie op uitvoering van de zuurstofarme luchtmethode.

Wij informeren u graag verder of vraag een inspectie aan.


Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie