Kelder, souterrain en parkeergarage vochtvrij

Ernstige vochtoverlast en lekkage maakt kelders, souterrains en parkeergarages onbruikbaar en heeft gevolgen voor de waarde van uw pand. Van Lierop heeft jarenlange ervaring in het opsporen en het duurzaam oplossen van vochtproblemen. Na inspectie door een van onze vochtspecialisten, ontvangt u een advies op maat en een vrijblijvende offerte. Hieronder meer informatie over ons onderzoek en specialistische oplossingen om uw kelder, souterrain of parkeergarage weer gezond en droog te maken.

Uw vochtspecialist Van Lierop

 • Vakkundige inspectie.
 • Meer dan 60 jaar ervaring.
 • Van deskundig advies door vakpersoneel tot complete uitvoering.
 • Duurzame oplossingen tegen lekkage, vocht en wateroverlast. 
 • Gebruik van duurzame materialen.
 • ​Meerjarige garanties.

Oorzaken vochtoverlast

Oorzaken van wateroverlast, vochtoverlast en lekkage kunnen erg divers zijn. Zo kan een zettingsscheur in de fundatie of keldervloer ontstaan of beton niet goed verdicht zijn bij het storten, waardoor er zwakke (lekkage)gevoelige plaatsen in de constructie zitten. Wanneer de grondwaterdruk toeneemt, drukt water door een constructie heen naar binnen. Bestaande wandafwerkingen zijn meestal niet bestand tegen vocht en daarbij vrijkomende zouten. Daarnaast kan het ontbreken of niet functioneren van drainage een oorzaak van wateroverlast zijn. In sommige gevallen blijkt de oorzaak van vochtoverlast een lekkende leiding of infiltratie via een kelderraam te zijn. 

     

     

     

   

 

Goed onderzoek naar de oorzaak van wateroverlast loont

Goed onderzoek door een vochtspecialist is een eerste vereiste. Iedere situatie vraagt om een gerichte analyse en aanpak. Voor innovatieve oplossingen met de meest effectieve producten, werken wij nauw samen met erkende leveranciers.

Onze duurzame oplossingen:

 • Afdichting tegen doorslaand vocht, optrekkend vocht en andere constructieve waterinloop met onze beproefde injecteertechnieken.
 • Afdichting van doorvoeren en fundatie door vlakafdichting aan de buitenzijde na ontgraving. 
 • Vlakafdichting van wanden en vloeren met hoogwaardige, meerlaagse, waterdichte en vochtregulerende stuc- en vloercoatingsystemen.
 • Betonschade repareren, bewapening plaatselijk ontroesten en beton afdichten.

Injecteren tegen doorslaand vocht en optrekkend vocht

Injecteren tegen vochtproblemen is een specialisatie op zich. Belangrijk is,op de juiste plaats en op de goede manier de vochtplekken te injecteren. Hier gaat een grondige analyse aan vooraf. Problemen met optrekkend vocht van beneden naar boven in constructiemuren, doorslaand vocht vanuit het maaiveld of een andere oorzaak. Van Lierop heeft de expertise in huis.

Wandafdichting en vloerafdichting tegen doorslaand vocht

Naast injecteren tegen lekkages, is veelal vlakafdichting van slechte muur- en wandconstructies noodzakelijk. Vocht zoekt de weg van de minste weerstand. Daar waarbij constructiewanden en/of vloeren vlakafdichting noodzakelijk is, gebruiken wij vochtwerende en vochtregulerende cementgebonden stucsystemen en vloerafdichtende coatings. Onze systemen bestaan uit diverse minerale afdichtingslagen die zoutbufferend zijn en goed hechten bij drukkend vocht. Een duurzame oplossing, begint bij een vakkundige constructieve aanbreng en het gebruik van de juiste producten. 

Zijdelings indringend vocht in muren en funderingen van buiten, onder het maaiveld (fundamentsafdichting)

Het zijdelings indringen van vocht in muren en fundering van buiten onder het maaiveld, kan worden voorkomen met een fundamentsafdichting. Hiervoor dient de fundering ontgraven te worden en bestrijden wij dit indringend vocht door het absorberende metselwerk aan de buitenzijde af te dichten met een elastische bitumencoating. Is ontgraven niet mogelijk dan kiezen wij voor het aanbrengen van een z.g. membraam (grondinjectie) of een verticaal vochtscherm (waterdicht injecteren van muurwerk).

  

Betonreparatie kelders, souterrains en parkeergarages

Wij pakken betonrot* (schade aan gewapend beton) aan. Betonrot is schade door roestvorming aan gewapend beton. Roesten is een expansie-reactie (roest zet uit) en zorgt ervoor dat het beton barst.

Aan de hand van onderstaand plan voeren wij de herstelwerkzaamheden uit:

 • Betonschade verwijderen en wapening blootleggen
 • Wapening ontroesten en passiveren
 • Beton repareren en afwerken

* Voor grootschalige betonrotreparatie werken wij nauw samen met betonrotspecialisten.

Zorgvuldig onderzoek door de expert loont

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, of u kunt een inspectie aanvragen.
 

 

 

 

 


De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie