Kruipruimte isolatie met Isochips

Kruipruimte isolatie vastgoed

ISOCHIPS® de beste keuze in een vochtige kruipruimte

Wij brengen kruipruimte-isolatie als totaaloplossing bij particulieren aan en tevens als een totaaloplossing of seriematig voor onze aannemers en vastgoedbeheerders.

Sinds 1 januari 2023 kan u onder voorwaarden 30% subsidie krijgen als u uw koophuis isoleert. Ook verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen subsidie aanvragen. Huiseigenaren en vve’s kunnen ook tegen lagere rente geld lenen om hun woning te isoleren.

Door het hoge vochtweerstand getal (2,2 Mu) is ISOCHIPS® de beste keuze in een vochtige kruipruimte. Het aanbrengen van kruipruimte isolatie bespaart energie en reduceert de CO2 uitstoot en verlaagt de luchtvochtigheid in de kruipruimte en in de bovenliggende woning. Een droge kruipruimte betekent het behoud van de constructie en is beter voor de gezondheid van de bewoners. Onze ISOCHIPS® zijn TNO gekeurd en beschikken over een ISSO gecontroleerde kwaliteitsverklaring en is derhalve opgenomen in de ISSO databank.

Voordelen kruipruimte isolatie

ISOCHIPS op uw kruipruimtebodem zorgt voor een warme vloer en minder koude voeten. Vochtige lucht blijft onder de laag kruipruimte isolatie en bereikt niet uw woonvertrekken. Hierdoor voelt de woning niet meer "klam" aan en kan de thermostaat een paar graden lager. Een lagere energierekening, warmere vloer, voorkomt houtrot en zwam en bespaart aanzienlijk energie.  

Een lager energieverbruik

Energie rekening omlaag, wooncomfort omhoog. 

Wat kost kruipruimte isolatie?

Afhankelijk van het aantal vierkante meters en de bereikbaarheid van de kruipruimte kunnen de kosten varieren.

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

ISOCHIPS bestaan voor 99,6% uit lucht, een laag van 30 cm. laat uw kruipruimtebodem fungeren als een condensor. De relatief warmere lucht boven de laag ISOCHIPS bevat meer vocht en zal het koudste punt opzoeken en condenseren tegen de koude kruipruimtebodem.

Kruipruimte isolatie verlaagt luchtvochtigheid

ISOCHIPS® werken volgens hetzelfde principe als een vaatwasser. Het vocht van het warme servies migreert en condenseert tegen de koude vaatwasserbodem. Door dit condensatieproces daalt de relatieve luchtvochtigheid en droogt de vaat. In de kruipruimte worden muren en onderzijde van de begane grondvloer droger.

Wanneer de onderzijde van uw vloer vochtig is wordt er warmte aan uw omgeving onttrokken. De bovenkant van de begane grondvloer voelt kouder aan, ter illustratie, een natte vinger in de wind voelt kouder aan dan een droge vinger.

ISOCHIPS® voorkomt verdamping uit kruipruimtebodem

ISOCHIPS zorgen ervoor dat de kruipruimtebodem niet kan opwarmen en er verdamping ontstaat. Dit voorkomt een vochtige woning en het vrijkomen van nare luchtjes door bodemgassen.

ISOCHIPS® dé oplossing voor problemen bij houten vloeren

  • Langdurig water onder uw kruipruimte, over een groot deel van de oppervlakte.
  • Uw stucwerk of behang laat los.
  • Vochtkringen op uw muur.
  • Muffe lucht.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden.