Bonte knaagkever vreet aan monumentaal pand in Venlo

De bonte knaagkever heeft aardig huisgehouden in een van de oudste winkelpanden in Venlo. In opdracht van de Venlose aannemer Van Nieuwenhuizen voerde de Houtarts een volledig constructief onderzoek uit aan de Gasthuisstraat. ‘Uit ons onderzoek bleek dat de bonte knaagkever actief was in de moerbalken, jukbenen en muurplaten’, aldus Michon van Lierop.
Samen met de aannemer, eigenaar, constructeur en een advies bureau is er een restauratieplan opgesteld om het aangevreten hout te restaureren. Op verschillende plaatsen hebben wij opleggingen van moerbalken en ondereinden van jukbenen hersteld d.m.v. epoxyhars en glasvezelstaven. Door de aannemer zijn er een aantal kinderbinten, vloerdelen en muurplaten vervangen.
Momenteel bestrijden wij plaatselijk houtaantastende insecten. Hierdoor is dit monumentale winkelpand weer lange tijd vrij van aantasting.

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie