Epoxytechniek voorkomt instorten pand uit 1600

Ook de zwaarste en dikste houten balken zullen niet ‘eeuwig’ hun functie blijven vervullen. Dat bleek onlangs in een oud pand uit 1600 aan de Nieuwendijk in Amsterdam, dat dankzij de rottende houten constructie nagenoeg op instorten stond. Wij zagen in het herstel van de doorgerotte balkkoppen een enorme uitdaging. Onze beproefde houtrestauratietechniek met epoxy blijft de oude constructie behouden én veilig.

Het pand aan de Nieuwendijk in Amsterdam is een van de oudste panden van Amsterdam. De eigenaar die in het pand geboren en getogen was, wilde de pizzeria op de begane grond behouden en aan de twee appartementen op de verdiepingen een derde appartement toevoegen. Dit zou mogelijk zijn omdat destijds een deel van de zolderverdieping was opgeofferd voor een groot dakterras. In de nieuwe situatie zou er weer een volledig puntdak over de gehele bovenverdieping komen.

Download het volledige artikel

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie