Nieuwe methode bestrijden aangevreten hout slaat goed aan!

Er is veel belangstelling bij o.a. monumentenbezitters voor ons drukloos injectiesysteem tegen ongedierte als houtwormen, bonte knaagkever en boktorren. Dit innovatieve systeem laat geen zichtbare sporen in het hout achter. Een bijkomend voordeel is dat er heel plaatselijk behandeld kan worden. ‘Met trots geven wij aan dat deze methode onlangs is bestempeld als standaard bestrijdingsmethode door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarnaast is het systeem opgenomen in de URL 5001 in samenwerking met de Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM)’, aldus Directeur Bart van Lierop.

Hoe gaan wij te werk?
Houtwerk wordt onder lage druk geïnjecteerd met het watergedragen bestrijdingsmiddel. Er wordt meer bestrijdingsmiddel opgenomen door het hout dan bij traditionele methoden. De vloeistof dringt door tot de kern van het hout, juist daar waar de bonte knaagkever zich veelal bevindt. Doordat er geen injectoren meer nodig zijn, worden er minder en kleinere injectiegaten gemaakt en behoren kunststof injectienippels en zichtbare sporen tot het verleden.

Van Lierop heeft het nieuwe injectiesysteem o.a. succesvol toegepast in de De Grote of Sint-Bavokerk te Haarlem en de Westerkerk te Enkhuizen.

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie