Subsidie energiebesparing eigen huis

Vanaf 15 september 2016 kunt u zo'n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat er ten minste 2 nieuwe isolatiemaatregelen uitgevoerd gaan worden. De subsidie maakt woningisolatie extra voordelig. Vloerisolatie plus spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde woning eenmalig ongeveer 4000 euro. De subsidie bedraagt in dit geval zo’n 800 euro, dus u betaalt uiteindelijk zo'n 3200 euro. De jaarlijkse besparing op de energierekening is zo'n 800 euro.

De subsidie is vooral interessant als u een ouder huis heeft, gebouwd vóór 1992. Deze huizen zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Maar ook als u uw woning zeer energiezuinig of energieneutraal wilt maken, kan de subsidie interessant zijn: u kunt dan een extra bedrag krijgen. U kunt alleen subsidie aanvragen voor maatregelen die u nog moet laten uitvoeren, niet voor maatregelen die u al hebt laten doen.

Ook met een Vereniging van Eigenaren (VvE), woonvereniging of wooncoöperatie kunt u subsidie aanvragen voor isolatie van het gebouw. Daarbij is ook subsidie mogelijk voor een energieadvies en procesbegeleiding.

subsidiewijzer op isolatie

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie