Behoud van ons monumentaal erfgoed – vakmanschap een must!

De jaarlijkse inspectie van De Groeneveldse molen in Schipluiden is weer achter de rug. Houtconserveerder Han Betrâm: ‘Voor mij gaan deuren open die voor anderen gesloten blijven. Ik voel mij bevoorrecht als ik rondloop in de mooiste monumenten die Nederland rijk is’. Han controleert jaarlijks van tientallen unieke monumenten het muur- en houtwerk op houtaantastende insecten, vocht en houtrot. Wij zijn trots op vakman Han die samen met onze andere vakkundige collega’s bijdragen aan het behoud van ons erfgoed.

In molenaarswoning van De Groeneveldse molen zijn o.a. bedsteden en een potkachel te zien. Bezoekers kunnen een indruk krijgen van de woonomstandigheden van een molenaarsgezin. In de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw woonden hier een molenaar met zijn vrouw en tien kinderen.

Nadat een eerdere molen door blikseminslag was afgebrand is De Groeneveldse molen in 1819 in haar plaats gebouwd. De molen is een van de weinige watermolens die in de gemeente Midden-Delfland zijn overgebleven. Sinds 1977 eigendom van het Hoogheemraadschap van Delfland en bemaalt, samen met een vijzelgemaal, de Groeneveldse polder.

 

Nieuws

Bedrijfsprofiel

Historie

Projecten

Referenties

WKA

Vacatures

Privacyverklaring

Cookies

Brochure

FAQ

Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie