Heteluchtmethode bestrijding huisboktor woonboerderij

In een kapitale woonboerderij in Molenaarsgraaf in de Alblasserwaard heeft Van Lierop huisboktor bestreden. Omdat de boerderij verkocht werd, moest deze vrij van actieve aantasting worden opgeleverd.

Het constructiehout en delen van het dakbeschot van de boerderij waren behandeld met een beits waardoor besproeien met vloeistof niet mogelijk was. Van Lierop gebruikt voor de Heteluchtmethode een mobiele verwarmingseenheid die een transportvloeistof opwarmt naar 90oC. De vloeistof gaat met behulp van slangen naar mobiele uitblaaseenheden op strategische plekken in de te behandelen ruimten. Met digitale meetapparatuur wordt de temperatuur gemeten die zich in het hout opbouwt en zijn naderhand af te lezen in grafieken. Voor de behandeling start, worden onder meer het interieur en de keuken geïsoleerd en worden separaties gemaakt zodat de behandeling in meerdere fasen, gecontroleerd kan plaatsvinden.

De methode is gebaseerd op het onttrekken van vocht aan de insecten in al hun levensfases: ei, larve en kever. Door de omgevingstemperatuur rondom de insecten te verhogen, stollen lichaamsvloeistoffen en worden vitale enzymen kapot gemaakt. Met deze Heteluchtmethode bestrijdt Van Lierop op milieuvriendelijke wijze de insecten die hout aantasten en brengt tevens zwamgroei tot stilstand.

Nieuws

Over ons

Historie

Projecten

Referenties

WKA

Vacatures

Privacyverklaring

Cookies

Brochure

FAQ

Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg