Inspectie Groeneveldse Molen in Schipluiden

Hier inspecteren wij het muur- en houtwerk van de prachtige Groeneveldse molen in Schipluiden. Deze jaarlijkse inspectie op het gebied van houtinsecten, zwam en vocht is noodzakelijk om aantasting en gebreken tijdig te signaleren en te monitoren, dit om tijdig gevolgschade te voorkomen. Eventuele aangetroffen kleinschalige aantasting wordt daarom direct behandeld.  Als erkend ERM-bedrijf, werken wij volgens een vast stappenplan voor preventie en bestrijding, op basis van Integrated Pest Management (IPM). Het monitoren en bestrijden van houtaantasters in historische gebouwen is specialistisch werk. Van Lierop inspecteert jaarlijks (rijks)monumenten, boerderijen en molens voor vele gemeenten en vastgoedeigenaren.

Deze molen uit 1719 wordt genoemd naar de polder die hij kan bemalen. Vanwege zijn sierlijke romp wordt gekscherend wel gesproken over ‘De omgekeerde Emmer’. Hij onderging in 1985/86 ingrijpende restauratie, waarbij vooral veel werk nodig was aan de stenen romp. Naast de molen stond een oude molenaarswoning, die in 1988 geheel opnieuw is gebouwd. Het elektrische gemaal naast de molen kreeg een andere behuizing, zodat de molen met nieuwe roeden (van de juiste lengte) weer uit alle richtingen kon malen. De woning in de molen is goed bewaard gebleven en ingericht ‘als vroeger’.

 

Nieuws

Over ons

Historie

Projecten

Referenties

WKA

Vacatures

Privacyverklaring

Cookies

Brochure

FAQ

Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie