Monumentennieuws 3 leuke (online) evenementen in de maand mei

Ondanks de huidige maatregelen is Open Monumentendag alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2021. Dit jaar openen hopelijk weer heel veel monumenten fysiek hun deuren op 11 en 12 september. Tot die tijd zijn er gelukkig veel andere manieren om de prachtige monumenten van Nederland te bezoeken. In deze editie van De Sleutel belichten wij drie leuke (online) evenementen in de maand mei.
 

De Nationale Molendag

Vier samen de eerste digitale Nationale Molendag! De Hollandsche Molen heeft besloten om Nationale Molendag op 8 en 9 mei volledig ‘online’ te laten plaatsvinden. Dit vanwege de huidige corona situatie, waarin molenbezoek niet of nauwelijks mogelijk is. Echter, dat wil niet zeggen dat hét landelijke molenfeest - dat al bijna 50 jaar bestaat - stilletjes voorbij gaat. Het thema is dit jaar, Ode aan de molen. Klik hier voor meer informatie.

Tip: Gelukkig kunnen we nog wel wandelen langs al deze prachtige molens. De Nationale Molendag heeft de mooiste molen wandelingen van elke provincie geselecteerd. Bekijk hier de routes.

Dag van het kasteel

Op 24 mei tijdens 2e Pinksterdag kun je genieten van de Dag van het Kasteel. Een uniek landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed tot leven. Met ‘Wat? Water!: De rol van water op kastelen en buitenplaatsen’ staat het thema dit jaar volledig in het teken van water. Dag van het Kasteel biedt bezoekers, de mogelijkheid om Corona-proof een buitenplaats of kasteel te bezoeken. Hiervoor werkt het evenement samen met de Spacetime Layers app. Plan snel je waterwandeling via: Dagvanhetkasteel.nl

Special: Open Monumenten Buurtzondagen Amsterdam

Tijdens de 35e Open Monumentendag Amsterdam, op 11 en 12 september, staan de ‘Buiten Buurten’ van de stad centraal. Een eeuw geleden werden 5 buurgemeentes ingelijfd bij Amsterdam: Sloten, Ransdorp, Nieuwendam, Buiksloot en Watergraafsmeer en daarbij ook delen van Nieuwer-Amstel en Ouder-Amstel. De stad werd in één klap 4 keer zo groot.

Om te vieren dat deze gemeenten 100 jaar samenzijn komen er voorafgaand aan Openmonumentendag Amsterdam in september 4 kleine edities – Openmonumentendag Buurtroutes. In mei kan iedereen alvast kennismaken met de (oude) buurgemeente: Nieuwer-Amstel. Op dit moment zijn de monumenten helaas nog niet toegankelijk, maar de fiets- en wandelroutes zijn een leuke en mooie manier om de buurgemeentes te leren kennen. Voor meer informatie over de special ‘Buiten Buurten’, ga naar de website.

Nieuws

Over ons

Historie

Projecten

Referenties

WKA

Vacatures

Privacyverklaring

Cookies

Brochure

FAQ

Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg