Zuurstofarme bestrijdingstechniek zorgt voor houtwormvrij altaar in St Michaelkerk

Tijdens inspectie is gebleken dat de 3 altaren van de St Michaelkerk in Schalkwijk behoorlijk zijn aangetast door houtworm. Het eerste ‘Michael altaar’, met haar prachtige beelden en beschildering staat geheel ingepakt in luchtdichte folie, is klaar voor onze specialistische zuurstofarme luchttechniek tegen houtwormaantasting. Uniek is dat er bij deze beproefde alternatieve methode tegen houtaantasters, totaal geen bestrijdingsmiddelen ingezet hoeven te worden en deze bestrijding zowel effectief als milieuvriendelijk is. Daarnaast wordt kwetsbaar hout- en schilderwerk beschermt. Wij behandelen al jaren succesvol kerkorgels, heilige beelden, altaren en delen van houtconstructies met zuurstofarme lucht.

Via de slangen die op de ‘klamp’ zijn aangesloten, blazen wij een zuurstofarm luchtmengsel de tent in van het altaar. Het zuurstofgehalte in de klamp daalt tot het nulpunt, hierdoor sterft alle leven in de ‘klamptent’ af. Via de op afstand bedienbare zuurstof separator, wordt ook de luchtvochtigheid in de tent gereguleerd en gemonitord. Tijdens de behandeling van ongeveer 24 dagen kan de St Michaelkerk gewoon in gebruik blijven.

Nieuws

Bedrijfsprofiel

Historie

Projecten

Referenties

WKA

Vacatures

Privacyverklaring

Cookies

Brochure

FAQ

Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management
  • Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie