Kelderzwam Coniophora puteana - bruinrot

Bestrijden Kelderzwam

Bestrijden en kenmerken van Kelderzwamaantasting

Het constateren en bestrijden van Kelderzwam is specialistenwerk. Van Lierop heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het duurzaam bestrijden van zwamaantasting.

Kelderzwam in langdurig nat hout

De kelderzwam komt voor in naald- en loofhout en zeker ook op en in muurwerk. De kelderzwam wordt met name aangetroffen in vloeren op de begane grond en komt regelmatig voor in oude gebouwen waar wortelgroei van klimop door het (slechte) metselwerk naar binnen groeit. Kelderzwam vormt zich dikwijls in hout dat over een lange periode nat is geworden door lekkage of inwateren, maar ook als het hout vocht kan opnemen uit de grond of de muren.

Maatregelen tegen Kelderzwam

De bestrijding van Kelderzwam begint met het opsporen van de oorzaak. Het beste is om eventuele zwamproblemen voor te zijn, door in de kruipruimte een atmosfeer te creëren waarin Kelderzwam geen kans krijgt zich te ontwikkelen. Behandelen van (funderings)metselwerk, bodem van een kruipruimte en nog gezonde hout is noodzakelijk.

 

Wij informeren u graag verder of vraag vrijblijvend een inspectie aan.


Veiligheid en kwaliteit

  • Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven
  • FSC
  • ISO 9001 VCA
  • KOMO
  • Keurmerk Plaagdier Management

De website www.vanlierop.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie